Προσόντα και διαδικασίες πρόσληψης Εθελοντών Οπλιτών Μουσικού Σώματος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 3 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Π.Δ. 89/2020 (ΦΕΚ Τεύχος A’ 203/22.10.2020) Καθορισμός απαιτούμενων προσόντων και διαδικασίας πρόσληψης Εθελοντών Οπλιτών Μουσικού Σώματος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο Μουσικό Σώμα του Στρατού Ξηράς (ΣΞ) και στην ειδικότητα Μουσικού του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) και της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) κατατάσσονται, ως Εθελοντές Οπλίτες, ιδιώτες (άνδρες και γυναίκες), κατόπιν διαγωνισμού.

Για την πρόσληψη των Εθελοντών Οπλιτών εκδίδεται προκήρυξη πλήρωσης θέσεων με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ύστερα από εισήγηση του Αρχηγού του οικείου Γενικού Επιτελείου (ΓΕ).

Με απόφαση του Ανώτατου κατά κλάδο Συμβουλίου που εκδίδεται κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης σύμφωνα με τις εκάστοτε υφιστάμενες υπηρεσιακές ανάγκες, καθορίζεται ο αριθμός των θέσεων των Εθελοντών Οπλιτών που απαιτείται να καλυφθούν.

Με την προκήρυξη της παρ. 1 καθορίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο τόπος και ο χρόνος υποβολής τους, ο τόπος και ο τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων και δοκιμασιών του άρθρου 4, η ενδεικνυόμενη βιβλιογραφία για το μουσικό μάθημα της περ. α ́ της παρ. 2 του άρθρου 4, οι υποχρεώσεις των υποψηφίων κατά τη διενέργεια των εξετάσεων και δοκιμασιών του άρθρου 4 και κάθε άλλη αναγκαία σχετική λεπτομέρεια.

Δείτε αναλυτικά το Π.Δ.

 

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...