Το νέο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 5 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών της πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας είναι το τέταρτο και νεότερο τμήμα χημικών μηχανικών της Ελλάδας. Στόχος του είναι να καλύψει σε επάρκεια όλα τα βασικά αντικείμενα της χημικής μηχανικής δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις νέες τεχνολογίες. Παράλληλα το τμήμα έχει έδρα τη Κοζάνη και την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έναν νομό με πολύ μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα λόγω της ύπαρξης και λειτουργία των μεγάλων μονάδων παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη που τροφοδοτούν με ηλεκτρικό ρεύμα ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας.

Συνάμα υπάρχει η ανάγκη άμεσης μεταστροφής του αναπτυξιακού μοντέλου της περιοχής στην μετα λιγνιτική περίοδο που έχει ήδη φθάσει. Υπό αυτό το πρίσμα το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έχει να παίξει ένα πολύ ιδιαίτερο ρόλο στις γρήγορα μεταβαλλόμενες τοπικές αλλά και διεθνείς συνθήκες ενώ παράλληλα πρέπει να εκπαιδεύσει και να εφοδιάσει τους μελλοντικούς μηχανικούς με τα απαραίτητα εφόδια ώστε να ακολουθήσουν μια επιτυχή καριέρα.

Το τμήμα διαθέτει αξιόλογο εκπαιδευτικό δυναμικό, συμμετέχει σε ένα μεγάλο πλήθος τόσο εκπαιδευτικών όσο και ερευνητικών προγραμμάτων με χρηματοδότηση τόσο από εθνικούς όσο και από διεθνείς πόρους.

(απόσπασμα από τον χαιρετισμό του προέδρου του τμήματος, Αναπληρωτή Καθηγητή, Ζαχαρία Φροντιστή)

Δείτε το πρόγραμμα σπουδών του νέου τμήματος

Γνωρίστε το νέο τμήμα – επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο


πηγή φωτό: © University of New Brunswick/dep. of Chemical Engineering

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...