Τι ισχύει για τις Βεβαιώσεις Ικανότητας των υποψηφίων για τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος;

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 4 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Σύμφωνα με τα παρακάτω εδάφια της ΚΥΑ Αριθμ. 2421.1/21777/2020 – ΦΕΚ Τεύχος B’ 1423/15.04.2020:

9. Οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει προτίμηση για Σχολές Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) ή/και για Σχολές των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), υποβλήθηκαν στη δοκιμασία των προκαταρκτικών εξετάσεων των Σχολών αυτών και κρίθηκαν ικανοί σύμφωνα με τα κριτήρια του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που αναλυτικά καθορίζονται στην παρούσα, (δηλ. την ΚΥΑ) εφόσον ακολούθως υποβάλουν στην Επιτροπή παραλαβής και ελέγχου δικαιολογητικών της παραγράφου 2 του άρθρου 5 της παρούσας, την σχετική βεβαίωση ικανότητας από την αρμόδια Στρατιωτική Σχολή/ Εξεταστικό Κέντρο, θεωρούνται αυτοδικαίως ικανοί και για τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και δεν προσέρχονται στις προκαταρκτικές εξετάσεις του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Στην ανωτέρω βεβαίωση, η οποία υποβάλλεται στην προαναφερόμενη Επιτροπή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπως αναλυτικά θα καθορίζεται στην προκήρυξη και θα εκδίδεται σχετικό αποδεικτικό υποβολής, αναγράφονται τα στοιχεία ταυτότητας του υποψηφίου, ο κωδικός αριθμός υποψηφίου που δίνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο αριθμός τηλεφώνου, το ανάστημα του υποψηφίου και ότι κρίθηκε ικανός. Από την ανωτέρω βεβαίωση πρέπει να προκύπτει πως ο υποψήφιος έχει κριθεί ικανός κατά το έτος υποβολής υποψηφιότητας, σε διαφορετική περίπτωση ο υποψήφιος εξετάζεται κατά τα οριζόμενα στο παρόν άρθρο.

10. Οι βεβαιώσεις προσκομίζονται μέσα στο χρόνο διενέργειας των Προκαταρκτικών Εξετάσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Σε περίπτωση που οι προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών διενεργούνται σε μεταγενέστερο χρόνο, η σχετική βεβαίωση προσκομίζεται το αργότερο τη μεθεπόμενη της ολοκλήρωσης της διαδικασίας στη Στρατιωτική Σχολή, προκειμένου ο υποψήφιος να θεωρηθεί ΙΚΑΝΟΣ και για τις παραγωγικές Σχολές του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Υποψήφιοι που κρίθηκαν ΜΗ ΙΚΑΝΟΙ για τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από τις αρμόδιες Επιτροπές των προκαταρκτικών διαδικασιών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής δεν μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση Στρατιωτικής Σχολής ενώ σε περίπτωση προσκόμισης δεν θα γίνονται αποδεκτές.

11. Στους κοινούς με την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) ή/και το Πυροσβεστικό Σώμα (Π.Σ.) υποψηφίους, δύναται να χορηγείται από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), Βεβαίωση για την επιτυχή συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προκειμένου να θεωρηθούν ΙΚΑΝΟΙ και για τις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ., προσκομίζοντάς την όπου ορίζεται στις Προκηρύξεις των εν λόγω Σωμάτων. Αντιθέτως, υποψήφιοι που πέτυχαν στις προκαταρκτικές εξετάσεις της ΕΛ.ΑΣ. ή του Π.Σ., δεν μπορούν να προσκομίσουν αντίστοιχες Βεβαιώσεις προκειμένου να θεωρηθούν ΙΚΑΝΟΙ και για τις παραγωγικές Σχολές του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και σε περίπτωση προσκόμισης δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...