Πρόγραμμα Αθλητικών – Διδακτικών Επισκέψεων και Επιμορφωτικών Δραστηριοτήτων «Αθλούμαι – Συμμετέχω – Εκφράζομαι» στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο για το σχολικό έτος 2018-2019

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 6 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Δ/νσης Σπουδών Π.Ε. & Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων με τίτλο «Αθλούμαι – Συμμετέχω – Εκφράζομαι» στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, με παράλληλες δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, υλοποιείται στον χώρο του Σταδίου και περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Επισημαίνεται ότι:

α) Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα είναι προαιρετική και πραγματοποιείται με απόφαση του/της Διευθυντή/τριας και του Συλλόγου Διδασκόντων.
β) Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος πρέπει να παρευρίσκεται στο χώρο και ο εκπαιδευτικός της σχολικής μονάδας που συνοδεύει τους μαθητές/τριες.
γ) Κρίνεται απαραίτητη η αποφυγή διάθεσης οποιουδήποτε υλικού που αφορά άμεση ή/και έμμεση διαφήμιση προϊόντων και υπηρεσιών.
δ) Πιθανές επισκέψεις των σχολείων στους χώρους του Σταδίου όπου διεξάγονται οι δράσεις, πρέπει να τηρούνται (αα) για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όσα προβλέπει το Π.Δ. 79/2017/άρθρο 16, όπου οι σχολικές επισκέψεις/μετακινήσεις στο πλαίσιο της σχολικής ζωής και του πολιτισμού, πραγματοποιούνται μόνο με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και τη σύμφωνη γνώμη του/της Σχολικού Συμβούλου, που έχει την ευθύνη της επιστημονικής – παιδαγωγικής καθοδήγησης και υποστήριξης των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων και (ββ) για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ισχύει η υπ. αριθμ. 33120/ΓΔ4/6-3-17 Υ.Α., αριθμ. φύλλου 681, τευχ. Β’, με τίτλο «Εκδρομές- Επισκέψεις Μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εντός και Εκτός Χώρας».
ε) Σε περίπτωση εκπόνησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους χώρους του Καυτανζογλείου Σταδίου από οποιοδήποτε άλλο φορέα, που απευθύνεται σε μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης πρέπει να έχει την έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...