Οργάνωση και λειτουργία Τμημάτων Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 6 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, 2726/τ. Β/9-7-18, απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δ.Μπαξεβανάκη, με την οποία βελτιώνονται οι όροι  και οι προυποθέσεις για την οργάνωση και λειτουργία τμημάτων του«Μεταλυκειακού Έτους-  Τάξης Μαθητείας» των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ..

Με τη νέα αυτή απόφαση επέρχονται οι παρακάτω αλλαγές και βελτιώσεις:

  1. Δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στο «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας» του ΕΠΑΛ, αποφοίτων Λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΕΕΓ-Λ) και ρυθμίζονται τόσο η συμμετοχή εκπαιδευτικών των ΕΕΕΓ-Λ στα τμήματα μαθητείας όσο και θέματα της εποπτείας στο χώρο εργασίας με τη συμμετοχή μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.
  2. Τροποποιούνται οι ώρες εποπτείας και βελτιώνεται η αντιστοιχία τους σε διδακτικές ώρες, με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε μετά την υλοποίηση της α΄ και β΄ φάσης της μαθητείας.
  3. Καθιερώνεται ως αποκλειστικό εξωδιδακτικό έργο στο διδάσκοντα/επόπτη του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας» η τήρηση όλων των διοικητικών εγγράφων και διαδικασιών που αφορούν το τμήμα της μαθητείας.
  4. Ενσωματώνονται ρυθμίσεις για τις αναρρωτικές άδειες (με μεταβατικές ρυθμίσεις για τη σχολική χρονιά 2017-18) με βάση το νέο νόμο 4547/18.
  5. Ορίζονται και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ως εν δυνάμει διδάσκοντες στο «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας» με βάση το νέο νόμο 4547/18 που δίνει τη δυνατότητα συμπλήρωσης του ωραρίου των αναπληρωτών και στα τμήματα της μαθητείας.
  6. Γίνεται ειδική αναφορά στην ανάθεση των εργαστηριακών μαθημάτων (Α΄ ανάθεση) βάσει των Προγραμμάτων Σπουδών του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας»

Καθορίζονται οι αρμοδιότητες των ΠΔΕ, ΔΔΕ, Διευθυντών ΕΠΑΛ και διδασκόντων για την εύρυθμη λειτουργία του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας»

πηγή: ΥΠΠΕΘ

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...