Η τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης για τον αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 8 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Τροποποίηση και συμπλήρωση της με αριθ. πρωτ. Φ253.1/44654/Α5/15-3-2016 Υπουργικής Απόφασης: Καθορισμός αριθμού εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Kατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ακαδ. έτος 2016-2017 (ΦΕΚ 685- B΄15-3-2016).

Η τροποποίηση αφορά μόνον ως προς τον Πίνακα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ (ένταξη και της εισαγωγικής κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών) αλλά και ως προς την αναφορά σχετικά με τα επιμέρους ποσοστά κατανομής των εισακτέων κατά κατηγορία δηλ. 10%, παλαιοτέρων ετών, εσπερινών σχολείων κ.λπ.

————

Στην σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ αναφέρονται τα εξής:

Σημειώνουμε ότι στο εν λόγω ΦΕΚ συμπεριλαμβάνεται και μια τροποποίηση για το Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πιο αναλυτικά έγινε τροποποίηση στην υπ? αριθ. Φ 253.1/44654/Α5/15?3?2016 υπουργική απόφαση «Καθορισμός αριθμού εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ακαδ. έτος 2016?2017» (ΦΕΚ 685?Β΄) ως προς το ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και αντικαταστάθηκε η αντίστοιχη γραμμή του Πίνακα ως εξής:

ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ 200

ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ? ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ:
ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 30

Στο ΦΕΚ 685 δεν γίνονταν αναφορά στον αριθμό εισακτεών για την Κατεύθυνση των Μουσουλμανικών Σπουδών και απλά αναφέρονταν ότι ο συνολικός αριθμός των εισακτέων στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ είναι 230.

———-

Δείτε την σχετική τροποποίηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Δείτε την σχετική τροποποίηση στο ΦΕΚ

Σπύρος Παπαχαρίσης | Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Φλώρινας

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...