Η σημασία των στόχων και των αξιών για δημιουργικές μεταβάσεις

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Οι στόχοι που θέτουμε σε διάφορους τομείς δραστηριότητας είναι βασικός παράγων που μπορεί να μας βοηθήσει να γίνουμε δημιουργοί της ίδιας μας της ζωής και του μέλλοντός μας. Η προσεκτική οριοθέτηση των στόχων μπορεί να μας οδηγήσει στην συνειδητοποίηση της κατεύθυνσης προς την οποία θέλουμε να βαδίσουμε, στην επικέντρωση της προσοχής στον προορισμό μας και στην επιστράτευση ενός σημαντικού μέρους των ενεργειών μας για την υλοποίησή τους μέσα από υπεύθυνη και στρατηγική δράση.

Πίσω από τους στόχους μας κρύβονται κάποιες αξίες και είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε:

α) Ποιες είναι οι αξίες που έχουμε στη ζωή.
β) Υπό την επίδραση ποιών παραγόντων τις αποκτήσαμε και,
γ) Ποια είναι η σχέση τους με τους στόχους μας.

Παραθέτουμε ένα κείμενο σχετικό με τη σημασία των στόχων και των αξιών για δημιουργικές μεταβάσεις καθώς και δύο βιωματικές ασκήσεις για τους στόχους και τις αξίες της Χρυσούλας Κοσμίδου – Hardy.

Σπύρος Παπαχαρίσης | Υπεύθυνος ΣΕ

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...