Η προκήρυξη των Σχολών της Αστυνομίας για τις πανελλαδικές του 2015 – εισαγωγή των επιτυχόντων το 2016

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες Σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Υποβολή δικαιολογητικών:

Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι και την ώρα 15.00 της 19-06-2015.
Μετά την ημερομηνία αυτή δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής.

Οι υποψήφιοι της κατηγορίας «τέκνα Ελλήνων του Εξωτερικού», θα υποβάλουν την αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά μέχρι και την 31-07-2015 στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας ή διαμονής τους στην Ελλάδα ή στα Προξενεία των Χωρών που διαμένουν.

Σύμφωνα με την προκήρυξη:

Οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι και Δόκιμοι Αστυφύλακες υποχρεούνται στην παρακολούθηση προγραμμάτων εκμάθησης οδήγησης οχημάτων.
Η απόκτηση ή μη υπηρεσιακής άδειας οδήγησης κατά τη διάρκεια της φοίτησης, λαμβάνεται υπόψη κατά τη βαθμολόγηση της επαγγελματικής ικανότητας.

Οι σπουδαστές των Σχολών κατά τη φοίτησή τους, αλλά και για τη βαθμολογική τους εξέλιξη, κατά τις οικείες διατάξεις, υποβάλλονται μόνο σε γραπτές εξετάσεις.

Σύμφωνα με το Παράρτημα Δ (σελ.27) επί της προκήρυξης:

Στα ΨΥΧΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ κατατάσσονται:
Ψυχωτικές διαταραχές (σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή, λοιπές άτυπες σχιζοφρενικές ή συναισθηματικές ψυχώσεις), νευρωτικές διαταραχές, διαταραχή από χρήση παράνομων ουσιών και κατάχρηση ή εξάρτηση από το αλκοόλ, διαταραχή προσωπικότητας (σχιζοειδική, σχιζότυπη, αντικοινωνική, ψυχαναγκαστική κ.λπ.), ψυχοσεξουαλικές διαταραχές (όπως η διαταραχή ταυτότητος φύλου), νοητική καθυστέρηση, αναπτυξιακή διαταραχή, διαταραχές της μάθησης με έναρξη στην παιδική ηλικία, όπως δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμισία κ.ά., διαταραχές συμπεριφοράς με έναρξη στην παιδική ηλικία όπως ενούρηση, εγκόπριση, ΤΙΚ, τραυλισμός βατταρισμός, υπνοβασία κ.λπ.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι για εισαγωγή στη Σχολή Αξιωματικών και Αστυφυλάκων σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., θα αναμένουν εντός του έτους 2016 ατομική ειδοποίηση μέσω του
Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής τους, για τη διαδικασία εισαγωγής τους στις Σχολές.
Οι επιτυχόντες υποψήφιοι για τη Σχολή Αστυφυλάκων θα ενημερωθούν επιπρόσθετα και για τον τρόπο κατανομής τους στα Τμήματα της Σχολής.

Τα κενά που δημιουργούνται από την για οποιονδήποτε λόγο μη κατάταξη ή την παραίτηση από την εκπαίδευση υποψηφίων, εντός μηνός από την κατάταξη, καλύπτονται με απόφαση του Προϊστάμενου
Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, από τον πίνακα επιλαχόντων υποψηφίων, ανά σύστημα και κατηγορία.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην προκήρυξη.
Επίσης πληροφορίες:
1) Στα τηλέφωνα: ΑΘΗΝΑ: 210-6977774, 210-6977327, 210-6980910
2) Κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα τα τηλέφωνα των οποίων περιέχονται στην κάτωθι ιστοσελίδα στο πεδίο «Αναζήτηση Υπηρεσίας»
3) Ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr

Πηγή: Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές
Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας / ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ: 6000/2/5550-κβ / 19-5-2015 με ΑΔΑ: 64Θ7465ΦΘΕ-3ΜΒ

Σπύρος Παπαχαρίσης, Υπεύθυνος ΣΕΠ – ΚΕΣΥΠ Φλώρινας

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...