Η αναγνώριση τίτλου από το ΣΑΕΠ αποδεικνύει και την άριστη γνώση ξένης γλώσσας

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 4 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Με αφορμή ερωτήματα που ετέθησαν από διάφορες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με ζητήματα μοριοδότησης των υποψηφίων της 2ΓΕ/2019 Προκήρυξης και ύστερα από επικοινωνία του Υπουργείου Παιδείας με το ΑΣΕΠ δόθηκε μεταξύ των άλλων από την αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΑΙΘ η παρακάτω οδηγία:

Σχετικά με τη δυνατότητα μοριοδότησης για άριστη γνώση ξένης γλώσσας με πράξη αναγνώρισης του ΣΑΕΠ, κρίνεται ότι, εφόσον ο υποψήφιος προσκομίζει τον ξενόγλωσσο τίτλο με τη μετάφραση αυτού από αναγνωρισμένο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής, αποδεικνύει την άριστη γνώση της ξένης γλώσσας του οικείου κράτους. Η περίπτωση αυτή θα καταχωριστεί στο πεδίο «Άλλο πιστοποιητικό» και στην περιγραφή πιστοποιητικού θα δηλωθεί οπωσδήποτε «Πτυχίο αναγνωρισμένου ιδρύματος της αλλοδαπής».

Σημειώνεται ότι τα αναγνωρισμένα ιδρύματα της ημεδαπής αναφέρονται στη σχετική λίστα που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΔΟΑΤΑΠ.

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...