Επαγγελματικά περιγράμματα του ΕΟΠΠΕΠ

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Τα Επαγγελματικά Περιγράμματα του ΕΟΠΠΕΠ αποτελούν μια ολοκληρωμένη περιγραφή ενός επαγγέλματος. Περιλαμβάνουν: τίτλο – ορισμό του επαγγέλματος ή/και της ειδικότητας, ιστορική αναδρομή και εξέλιξή του, ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ανάλυση του επαγγέλματος ή/και της ειδικότητας σε προδιαγραφές, απαραίτητες Γνώσεις, Δεξιότητες, Ικανότητες για την άσκησή του, προτεινόμενες διαδρομές για την απόκτηση των απαιτούμενων επαγγελματικών προσόντων, ενδεικτικοί τρόποι αξιολόγησης των γνώσεων, δεξιοτήτων, ικανοτήτων.

Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. αναπτύσσει και πιστοποιεί επαγγελματικά περιγράμματα σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους (εργαζόμενοι και εργοδότες). Η διαδικασία ανάπτυξης και πιστοποίησης των επαγγελματικών περιγραμμάτων διέπεται από σχετικό θεσμικό πλαίσιο.

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. έχει αναπτύξει και πιστοποιήσει μέχρι σήμερα 202 επαγγελματικά περιγράμματα. Για να δείτε τη λίστα και να κατεβάσετε τα Επαγγελματικά Περιγράμματα πατήστε εδώ.

Παπαχαρίσης Σπύρος | ΚΕΣΥΠ Φλώρινας

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...