Ενδεικτική της επιθυμίας και όχι υποχρεωτική η δήλωση των Στρατιωτικών και λοιπών παραγωγικών σχολών στην Αίτηση – Δήλωση

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 4 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Επειδή πολλοί μαθητές και οι οικογένειές τους παραπληροφορούνται από “ειδικούς” σχετικά με τη δυνατότητα των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων να είναι και υποψήφιοι για τις παραγωγικές σχολές του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και των ΑΕΝ ενώ αυτές δεν είχαν επιλεγεί στην Αίτηση – Δήλωση που συμπλήρωσαν σημειώνουμε τα κάτωθι:

Η σχετική επιλογή στην Αίτηση – Δήλωση ήταν ενδεικτική της επιθυμίας τους για την εισαγωγή σε Στρατιωτικές, Αστυνομικές Σχολές, Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Σχολές του Λιμενικού Σώματος, Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Όμως για να μπορέσει τελικά να συμμετάσχει ο/η υποψήφιος/α στις διαδικασίες επιλογής για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Σχολές του Λιμενικού Σώματος, τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού απαιτείται να υποβάλει και αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθεί ικανός στις προκαταρκτικές εξετάσεις.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι υποψήφιος/α που, αν και στην Αίτηση-Δήλωση δεν δήλωσε επιθυμία για Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές, Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Σχολές του Λιμενικού Σώματος και Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού, μπορεί τελικά να είναι υποψήφιος/α για αυτές, αρκεί να ακολουθήσει τη διαδικασία που ορίζεται στις αντίστοιχες προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων.

Τέλος όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, θα έπρεπε στην Αίτηση-Δήλωση να το δηλώσουν υποχρεωτικά, για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στα αγωνίσματα. Για να μπορέσει τελικά να συμμετάσχει ο/η υποψήφιος/α στις διαδικασίες επιλογής για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ απαιτείται να υποβάλει και σχετική αίτηση στις επιτροπές Υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας που θα πληροφορηθεί απ΄ το σχολείο του την περίοδο των εξετάσεων, προκειμένου να συμμετάσχει στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

πηγή: εγκύκλιος υποβολής Αίτησης – Δήλωσης ΓΕΛ και εγκύκλιος υποβολής Αίτησης – Δήλωσης ΕΠΑΛ

 

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...