Αυξάνονται στο 5% οι επιπλέον θέσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια για τους υποψήφιους των ΕΠΑ.Λ.

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 6 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Με δελτίο τύπου το ΥΠΠΕΘ ανακοίνωσε την κατάθεση στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής του Σχεδίου Νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Στο άρθρο 27 μεταξύ άλλων προβλέπεται και η αύξηση στο 5% των θέσεων στις Πανεπιστημιακές σχολές (από 1%) για τους υποψηφίους τους προερχόμενους από τα Επαγγελματικά Λύκεια μέσων των Πανελλαδικών εξετάσεων των Ημερησίων Επαγγελματικών Λυκείων.

Συγκεκριμένα:

β) Η υποπερίπτ. ββ΄ της περίπτ. Α΄ της παρ. 1 του άρθρου 13 του ν. 4186/2013 (Α΄193) αντικαθίσταται ως εξής:

«Οι συμμετέχοντες στις ανωτέρω ειδικές εξετάσεις έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν θέσεις και σε τμήματα σχολών των Πανεπιστημίων, σε ειδικό ποσοστό 5 % επιπλέον των θέσεων του συνολικού αριθμού εισακτέων σε τμήματα που είναι αντίστοιχα ή συναφή με τους τομείς από τους οποίους αποφοιτούν, καθώς και σε κοινή ομάδα Τμημάτων Σχολών Πανεπιστημίων στην οποία εισάγονται απόφοιτοι όλων των τομέων.»

Όπως διευκρινίζει το ΥΠΠΕΘ στο δελτίο τύπου: «Η αύξηση του ποσοστού κρίνεται αναγκαία ενόψει της απορρόφησης του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και του Τ.Ε.Ι. Πειραιά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής».

πηγή: ΥΠΠΕΘ

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...