Σύσταση Πανελληνίου Συλλόγου Εργοθεραπευτών και Πανελληνίου Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών ως Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 7 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Με τα άρθρα 58 και 76 του σχεδίου νόμου «Μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, κέντρα εμπειρογνωμοσύνης σπάνιων και πολύπλοκων νοσημάτων και άλλες διατάξεις», συνιστώνται ο Πανελλήνιος Σύλλογος Οδοντοτεχνιτών και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Οι έδρες των συλλόγων θα βρίσκονται στην Αθήνα ενώ προβλέπεται και η σύσταση Περιφερειακών Τμημάτων.

Ο Νόμος συνδέει την υποχρεωτικότητα εγγραφής στα μητρώα των αντίστοιχων Περιφερειακών Τμημάτων των Συλλόγων με την δυνατότητα άσκησης των επαγγελμάτων του Οδοντοτεχνίτη και του Εργοθεραπευτή. Επίσης ορίζει την υποχρέωση εγγραφής στα αντίστοιχα μητρώα όλων των Οδοντοτεχνιτών και Εργοθεραπευτών εντός έξι μηνών από την έναρξη ισχύος του Νόμου.

Το σχέδιο νόμου βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Η τελευταία ημέρα συζήτησης είναι η 9/3/2017.

πηγή: Βουλή των Ελλήνων

compass | Σπύρος Παπαχαρίσης | Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Φλώρινας

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...